wandelretraite frankrijk

 Helend wandelen – onderweg zijn naar jezelf

Onthaasten, creëren en genieten, dat zijn de waarden die tijdens deze week centraal staan. Door met aandacht bezig te zijn met meditatie, lange wandelingen en zinvolle gesprekken kom je helemaal tot rust. Er is veel tijd en ruimte voor dat wat je innerlijk bezig houdt. Daarnaast bieden de prachtige omgeving, het gastvrije onthaal en de dagelijkse inspiratieoefeningen volop gelegenheid om ook met elkaar te genieten.

Na de wandelretraite voel je je zowel uitgerust als opgeladen. Je bent sterker verbonden met jezelf en geïnspireerd om die dingen te doen waar je plezier in hebt en waar je energie van krijgt.

Levenskunst

Als jij de kunstenaar bent die je eigen leven vorm mocht geven, hoe zou je dat dan willen doen? Deze gedachte vormt de basis voor de invulling van deze week. Het dagprogramma heeft een vaste structuur, in de opbouw is een evenwichtige afwisseling tussen inspanning en ontspanning, tussen met jezelf zijn en met elkaar zijn, tussen stil zijn en sociaal zijn. Onnodige (stoor)zenders zetten we uit, geen sociale verplichtingen. Het tempo is steeds rustig, zodat we aandachtig en ontvankelijk kunnen zijn voor dat wat er is, in en om ons heen.

Vanuit deze verbondenheid kan de inspiratie ontstaan die tot een nieuwe creatie leidt. Hiervoor zijn dagelijks oefeningen die je hierbij op weg helpen. Aan tafel genieten we van heerlijk gezonde maaltijden en … er mag worden gelachen.

voor wie
Als je de behoefte hebt om volledig tot rust te komen. Als je wilt genieten van de stilte en de schoonheid van de natuur. Als je inspiratie wilt opdoen en andere mensen wilt ontmoeten.
Kortom: voor wie zichzelf een bijzondere ervaring gunt.

waar
In de Hoge Vogezen, (op ongeveer 6 uur rijden van Utrecht) ligt het landgoed Ptit Monde, omringd door rust en natuur. Een sfeervol authentiek landhuis, gerund door Nederlanders, met ruime kamers, gîtes, een trekkershut en minicamping om te verblijven. Er is een grote gemeenschappelijke ruimte, een zwembad en weides met bomen om een stil plekje te zoeken.

wanneer
Van 22 t/m 28 juli 2018. Aankomstdag is zondag 22 juli, het programma is van maandag 23 t/m vrijdag 27 juli. Het vertrek is zaterdagochtend, of je kunt het verblijf verlengen in overleg met Ptit Monde.

tarief
Cursus incl. alle maaltijden vanaf het diner op zondagavond tot en met het ontbijt op zaterdagochtend is € 625,-. Voor boekingen tot 21 juni geldt een korting van € 100,-. De kosten van het overnachten zijn afhankelijk van je keuze voor een één- of meerpersoonskamer, appartement, gîte of tent. Dit kun je na de boeking in overleg met Ptit Monde regelen.