coaching/counseling - wandelcoaching
8-mei-2009-144
... voor meer vitaliteit, veerkracht en vertrouwen.

coaching/counseling

wandelen met een coach

Werken aan je persoonlijk functioneren terwijl je wandelt, is in het kort wat wandelcoachen inhoudt. Door in een rustig tempo te lopen onthaast je als vanzelf. De fysieke beweging van het wandelen brengt je ook mentaal makkelijk in beweging. De coach luistert met aandacht, stelt je vragen en houdt je een spiegel voor. De stroom van gedachten en gevoelens komt in een tempo dat je kunt bijhouden. De natuurlijke omgeving is een belangrijk onderdeel van de coachingsmethode: je vindt er vele metaforen voor je eigen leven en ervaart er eerder de verbinding met jezelf. Aan het einde van een coachingstraject heb je meer inzicht in je eigen functioneren. Je staat steviger in je schoenen, waardoor je weer het vertrouwen en de inspiratie hebt om je eigen koers te bepalen.

hoe werkt het coachingstraject

Een wandeling duurt tussen de 1,5 tot 2,5 uur. Hoeveel wandelingen je nodig hebt, is afhankelijk van de aard van je vraag. Het wandelgebied voor individuele coaching is in een natuurlijke omgeving rondom Amsterdam en van Utrecht tot aan de Noord-Hollandse kust. Onderweg doen we oefeningen om de aandacht volledig naar het hier en nu te brengen. In de coaching onderzoeken we grondig zowel de vraag als ook de mogelijke oplossingsrichtingen. De antwoorden komen uiteindelijk altijd uit jezelf.

voor wie

Loop je vast in je werk? Wil je veranderen van baan of doorgroeien, maar weet je niet precies wat en hoe? Ben je ontslagen en wil je nu wel eens uitvinden wat je echt wilt doen?
Kom dan in beweging en gun jezelf een coach die je begeleidt in het onderzoeken van dit soort vragen.

counseling

Ook om persoonlijke vraagstukken te onderzoeken, is de combinatie van wandelen en counselen een geschikte en prettige methode gebleken. Je kunt je verhaal kwijt aan iemand die vol aandacht luistert, niet oordeelt, maar wel vragen stelt ter verheldering en verdieping. De natuur om je heen brengt je intensiever in verbinding met jezelf. Je komt letterlijk in beweging en herijkt je leven. Met nieuwe levenskracht en een open blik kun je de toekomst weer positief en energiek tegemoet zien.

Zie ook: levenskunst en stress/burnout

 

meer informatie, tarieven of een kennismaking: contact