herstelbegeleiding bij burn-out - wandelcoaching
zonsondergang

herstelbegeleiding bij burn-out

 

De behandeling is een combinatie van wandelen in de natuur, gesprekken voeren en oefeningen die je thuis kunt doen. Stap-voor-stap werk je gestructureerd aan je fysieke, mentale en emotionele herstel, aan de opbouw van je vitaliteit en verbetering van je zelfmanagement. Een traject kent de volgende onderdelen:

 

  • bewust en regelmatig leren ontspannen, om je energie weer op peil te krijgen
  • stressbronnen aanpakken en stressonderhoudende patronen veranderen
  • in geval van ziekteverzuim re-integratie, hetzij in je eigen baan, hetzij ergens anders

 

De duur van het traject  is afhankelijk van de ernst van de problematiek, de aard van de klachten en de lengte van de periode waarin deze zijn ontstaan. Meestal zijn twee tot zes maanden voldoende om te herstellen, dit betekent tussen de vijf en twaalf gesprekken.

Mijn werkterrein is de natuur. Tijdens het wandelen kom je makkelijker tot rust, je maakt je hoofd leeg en wordt meer bewust van alles in en om je heen. De combinatie van coachen, in beweging zijn en de natuur vormt een krachtig concept.

Het resultaat

Ieder moment is geschikt om te starten met je herstel. De fase waarin je zit en de doelen die je stelt bepalen de loop van het traject. Het resultaat is dat je bewuster en evenwichtiger in het leven komt te staan. Je weet beter wat je wilt, en vooral wat je niet meer wilt. Het resultaat is dat je in staat bent om je eigen leven op een gezonde manier te managen. Uiteindelijk zal dit bijdragen aan je geluk!

Levenskunst

In een samenleving waarin we veel tijd en energie kwijt zijn met reageren op alles wat -al dan niet gewenst- op ons afkomt, is het nodig om ook je eigen inspiratiebronnen te blijven voeden. De simpele vragen als: waar word ik blij van? waar heb ik zin in? wat geeft me energie? kunnen de aanleiding zijn om andere keuzes te maken en je leven anders in te richten.

En ook wezenlijke levensvragen dienen zich vaak aan tijdens een periode van chronische stress. Het stil staan bij deze vragen en onderzoeken van wat werkelijk belangrijk voor je is, kan veel nieuwe inzichten opleveren. Hierdoor ben je beter in staat andere keuzes te maken of overtuigingen los te laten. Maar soms is het ook gewoon een kwestie van acceptatie van de dingen zoals ze zijn.

Voor wie

  • Voel je je uitgeput, kun je er niets meer bij hebben, slaap je slecht?
  • Ben je snel geïrriteerd, emotioneel labiel en heb je weinig concentratie?
  • Gaat het plannen en organiseren je slecht af? Zie je geen oplossing?

 

Als gevolg van langdurige stress is je lichaam ontregeld geraakt en kunnen deze fysieke en psychische klachten zich voordoen. De stressbron kan te maken hebben met werkdruk, maar ook een ingrijpende gebeurtenis of ongewenste levenssituatie kan de oorzaak zijn.

Kosten

Tijdens de gratis intake bespreken we de problematiek, de prognose van het herstel-traject en de kosten. Het particuliere tarief is € 75,- per coachwandeling van 1 – 1 ½ uur; voor bedrijven op basis van offerte voor een traject. Vergoeding is mogelijk via de werkgever.

voor meer informatie, tarieven en intake: contact