tuintherapie - wandelcoaching
bloementuin
... voor vitaliteit en persoonlijk evenwicht.

tuintherapie

Door een periode mee te werken in een moestuin kun je je eigen natuurlijke ritme en levenskracht, je eigen natuur hervinden. Het groeiproces in de tuin, van het zaaien, onkruid wieden, water geven en oogsten, staat model voor je eigen groeiproces. Waar je aandacht, zorg en energie aan geeft, komt tot groei en bloei. Een proces van heling wat je alleen kunt ervaren met heel je wezen. Terwijl je bezig bent met je handen in de aarde, versterken je lichamelijke en je geestelijke gezondheid zich.

De fysieke arbeid doet een beroep op het lichaamsgevoel en tegelijkertijd op het levensgevoel, de zin in het leven. Tijdens het werk verlegt de aandacht zich van het denken en de emoties uit het verleden naar het  bezig zijn, in het hier en nu. Het fysieke contact met de aarde brengt je ook in contact met je eigen natuur. Persoonlijke processen komen in beweging en uiteindelijk kom je weer in evenwicht.

voor wie 

Heb je veel last van stress, ben je overspannen of zit je in een burn-out? Voor als je je hoofd tot rust wil brengen en je  zinnen op een versterkende manier wil verzetten.

Ook in het kader van de re-integratie of dagbesteding kan een traject doorlopen worden.

waar

In een moestuin in Muiden (vervoer kan geregeld worden) of in Tuin 5 nabij IJburg in Amsterdam.

wanneer

In overleg, een dagdeel per week gedurende (een deel van) het groeiseizoen vanaf april t/m oktober.

 

voor meer informatie, tarief en aanmelden: contact