herstellen van een burn-out

Wanneer heb je je nog eens afgevraagd:

. waar word ik blij van?
. waar heb ik zin in?
. wat geeft me energie?

De antwoorden op deze vragen kunnen de aanleiding zijn om je leven anders in te richten.

Mijn aanpak is een combinatie van wandelen in de natuur, gesprekken voeren en oefeningen die je thuis kunt doen. Stap voor stap werk je gestructureerd aan je fysieke, mentale en emotionele herstel, aan de opbouw van je vitaliteit en verbetering van je zelf-management. Zodat je uiteindelijk weer in staat bent om te werken en te leven zoals jij wilt.

Lees voor meer achtergrondinformatie mijn e-boek: Burn-out, van aanloop naar aanpak.

Een hersteltraject kent de volgende fasen:

  • bewust en regelmatig leren ontspannen, om je energie weer op peil te krijgen
  • stressbronnen aanpakken en stressonderhoudende patronen veranderen
  • in geval van ziekteverzuim re-integratie, hetzij in je eigen baan, hetzij ergens anders

De duur van het herstel  is afhankelijk van de ernst van de problematiek, de aard van de klachten en de lengte van de periode waarin deze zijn ontstaan. Meestal zijn twee tot zes maanden voldoende om weer in staat te zijn het werk op te pakken.

Mijn werkterrein is de natuur. Tijdens het wandelen kom je makkelijker tot rust, je maakt je hoofd leeg en wordt meer bewust van alles in en om je heen. De combinatie van coachen, in beweging zijn en de natuur vormt een krachtig concept, het draagt bij aan een versneld herstel.

levenskunst
In een samenleving waarin we veel tijd en energie kwijt zijn met reageren op alles wat op ons afkomt, is het nodig om ook je eigen inspiratiebronnen te blijven voeden.  Wezenlijke levensvragen dienen zich vaak aan tijdens de periode van de burn-out. Het stil staan bij deze vragen en onderzoeken van wat werkelijk belangrijk voor je is, kan veel nieuwe inzichten opleveren. Hierdoor ben je beter in staat andere keuzes te maken of overtuigingen los te laten. Maar soms is het ook gewoon een kwestie van accepteren zoals de dingen zijn.

voor wie
Als je chronisch last hebt van stress, overspannen of  burn-out bent. Ook als je dreigt burn-out te raken is het zinvol om tijdig in te grijpen. Als je antwoord op de volgende vragen ja is:

  • Voel je je uitgeput, kun je er niets meer bij hebben, slaap je slecht?
  • Ben je snel geïrriteerd, emotioneel labiel en heb je vaak negatieve gedachten?
  • Gaat het plannen en organiseren je slecht af? Zie je geen oplossing?

Als gevolg van langdurige stress raakt je lichaam ontregeld en kunnen deze fysieke en psychische klachten zich voordoen. De stressbron kan te maken hebben met werkdruk, maar ook een ingrijpende gebeurtenis of ongewenste levenssituatie kan de oorzaak zijn.

resultaat
Herstellen van een burn-out is een proces dat tijd nodig heeft. Ieder heeft hierin een eigen tempo, afhankelijk van onderliggende oorzaken, de periode voorafgaand aan de burn-out en het eigen herstelvermogen.

Ieder moment is geschikt om te starten met je herstel. De fase waarin je zit en de doelen die je stelt bepalen de loop van het traject. Gaandeweg kom je bewuster en evenwichtiger in het leven te staan. Je weet steeds beter wat je wilt, en vooral wat je niet meer wilt. Het resultaat is dat je in staat bent om je eigen leven op een gezonde manier te managen. Uiteindelijk zal dit bijdragen aan je geluk!

waar
In overleg wordt de wandellocatie gekozen.

tarief
Tijdens de intake bespreken we de problematiek, de prognose van het herstel-traject en de kosten. Op basis daarvan volgt een offerte, waarbij  een particulier dan wel een zakelijk tarief wordt gehanteerd. Vergoeding is mogelijk via de werkgever. Neem contact op voor meer informatie of vragen.